عرضه «صدایی که از اعماق وجودم می‌آمد» در کتابفروشی‌ها | قصه زن فرانسوی که شیعه شد زیاد بغل کردن نوزاد خوب است یا بد؟ ویدئو | روایتی دخترانه از زیارت امام رضا (ع) نجوا‌های دختران مشهدی با امام رضا(ع) ۶ مدال ایرانی بانوان در پایان روز سوم دوومیدانی غرب آسیا کسب شد صرف هزینه میلیاردی بانوان پولدار برای مادرشدن بدون بارداری! زنان، درگیر دوگانه اشتغال و مادری آیت‌الله رئیسی به ارتقای جایگاه زنان و ضرورت میدان‌دادن به آنان معتقد بود مادر مشهدی در هفته سی و سوم بارداری صاحب ۴ فرزند دختر شد حرم نوشت‌های یک خادمه | عزت نفس گمشده مادر نقد و بررسی فیلم «زنانی که با گرگ‌ها دویده‌اند» از نگاه دختران دهه هشتادی با حضور کارگردان دیدار دختران رسانه‌ای «شهربانو» با مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرآرا انتقاد خزعلی از کمبود اساتید متخصص در حوزه مطالعات زنان انسیه شاه‌حسینی: حقوق زنان هنرمند برای آیت‌الله رئیسی مهم بود اینستاگرام روی موج بی‌اخلاقی افزایش تعداد فروشندگان ترمز بازار مسکن را کشید (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) خبرنگاران زن فلسطینی قربانیان ترورهای هدفمند اسرائیل بی‌بی منجمه؛ بانوی نامدار ایرانی در عرصه ستاره‌شناسی زنان می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند؟ بیشتر کشته‌شدگان حمله به اردوگاه رفح زنان و کودکان بودند
سرخط خبرها
سوگ بعد از سقط تمام‌شدنی نیست

سوگ بعد از سقط تمام‌شدنی نیست

  • کد خبر: ۲۱۵۴۹۲
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
دکتر الهام اعلمی‌دوست، روان‌شناس بالینی، آسیب‌های روانی بعد از سقط جنین را شروع مشکلات جدید می‌داند.

به گزارش شهرآرانیوز، احساس مقدس مادرانگی یکی از عواطف ناب انسانی است که هم‌زمان با آگاهی از بارداری در بانوان ایجاد می‌شود و با رشد جنین در وجود مادر به کمال و اوج خود می‌رسد. از طرفی افسردگی و اضطراب مادرانی که به‌عمد به سقط جنین اقدام می‌کنند در بیشتر موارد به اندازه‌ای حاد است که نیازمند دارو می‌شوند و باید دوره‌های درمانی خود را تا مدت‌ها ادامه دهند.

کسانی که خودخواسته به سمت سقط جنین می‌روند با چه عوارض روانی‌ای روبه‌رو می‌شوند؟

آن‌ها بیشترین عوارض روحی را تجربه می‌کنند که مهم‌ترین آن عذاب وجدان است. یعنی به علت قبح اجتماعی و مخفیانه انجام دادن آن احساس گناه شدیدی در فرد ایجاد می‌شود. این احساس تا مدت‌ها موجب مشکلات روان‌شناختی جانبی دیگری هم می‌شود. بیشتر این افراد دچار وسواس فکری می‌شوند و اینکه زندگی یک موجود زنده را گرفته‌اند باعث می‌شود بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات زندگی را با این مسئله مرتبط بدانند. یکی از مراجعه‌کنندگانم حتی بعد از چند سال هر اتفاق بدی را که برایش رخ می‌داد از تبعات همان سقط جنین می‌دانست. این افراد خود را مستحق عذاب می‌دانند تا احساس گناهشان را کمتر کند.

پس پشیمانی خیلی زود سراغ فرد می‌آید؟

دقیقا، خیلی زود. بیشتر بانوان بعد سقط مدام این تصمیم را تجزیه و تحلیل می‌کنند و باعث می‌شود شک کنند که اصلا کار درستی انجام داده‌اند یا خیر. خیلی وقت‌ها ممکن است خودشان را سرزنش کنند. بسیاری از بانوانی که سقط خودخواسته جنین را انجام داده‌اند احساس سوگواری داشته‌اند، زیرا بخشی از ذهن آن‌ها مدام به این فکر می‌کند که جنین در حال ادامه زندگی است و معمولا این حال را به‌سختی می‌توان درمان کرد. ضمن اینکه بقیه افراد خانواده و جامعه حتی این زن را درک نمی‌کنند و کمتر همدلی دریافت می‌کند. حتی ممکن است سرزنش بشنود و این احساس سوگ تشدید می‌شود. اصولا برای احساس سوگ و افسردگی یک عزیز زمانی شش‌ماهه را در نظر می‌گیریم، اما ممکن است این بانوان بعد از شش ماه دچار مشکلاتی شدید شوند.

آیا عوارض خودکشی هم در این افراد دیده می‌شود؟

در کسانی که از قبل از سقط جنین مشکلات روان‌شناختی دارند ممکن است به اندازه‌ای اضطراب بالا رود که افکار خودکشی شدت بگیرد.

حتی اگر مادر صرفا به دلایلی مانند اشتغال یا ادامه تحصیل دست به این کار بزند، ممکن است که این آثار روانی هم بیشتر شود. اختلال خواب از شایع‌ترین مشکل عصبی است که بعد از سقط برای بانوان به وجود می‌آید.

احساس خشم درباره خود باعث می‌شود تعامل فرد با دیگران سخت‌تر شود. بنابراین، بعد از این اتفاق، ارتباط بین همسران آسیب جدی می‌بینید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.